Thursday, July 19, 2012

Ramadhan Mubarak Everyone .

2 comments
Bismillah ..

Alhamdulillah , malam ni masuk sudah Ramadhan bagi di Malaysia . sahabat2 di Canada sudah mula bertarawih kejap lagi , sebab mereka berpuasa  hari Jumaat .

Alhamdulillah , banyak post2 pasal Ramadhan nie kt facebook . insya'Allah , harap anggota2 badan yang lain akan lebih hebat beraksi di bulan Ramadhan ini lebih dari jari yang menaip dan mengepost di facebook , amin .

Today is my last day swallowing chinese herb . salah satu lagi alternative utk mengubat penyakit aku nie . yang tak best nya aku kena 'puasa' makan pedas . like whatttttttt ....... ada  la terkantoi skit sbb terlupa , pastu bila teringat , sambung terus makannnnnnn . lol . aku igt b4 ni kedai cina yang jual herba tu just jual je . rupa nya ada doktor dia . n kedai tmpt aku pergi ni , macam tak putus orang yang datang . Ada la perubahan sikit, so maybe akan sambung ubat ni , or not?

Baik la . menjelang hari baik bulan baik , aku nak memohon maaf kepada semua di atas semua salah dan silap aku secara sengaja atau tidak , di depan mahu pun di belakang . Halal kan makan dan minum dan yang terambil , sengaja atau tidak . Moga ibadah kita diterima . Moga Ramadhan ni jadi pemangkin untuk kita workout ibadah sebanyak banyak nya , amin .

p.s.: doa kan kejayaan aku untuk first interview (2nd interview act, hari tu kt utp walk in je) hari Selasa ini dengan Sapura Acergy . May Allah give the best for me , Amin .

WAllahua'lam .

Sunday, July 15, 2012

....

1 comments
Bismillah ...

Hampir 10 hari berada di Malaysia . Alhamdulillah . Aku rasa kehidupan di Toronto , Canada sepanjang 4 tahun yang lalu ibarat mimpi yang mana seolah olah aku baru terjaga dari lena yang panjang . Aku kembali kepada kehidupan yang dulu . Di bumi Muar . melihat adik-adik aku yang semakin membesar , aku seolah olah sudah lena begitu lama . Namun aku bersyukur , dua adik aku yang berada di SMKA Maahad Muar sekarang , sudah banyak berubah dari segi agama nya . thanks Allah . thanks Maahad . moga mereka sentiasa berubah ke arah yang lebih baik .

Mengenai perkahwinan , ya , mungkin ada hikmah di sebalik apa yang terjadi kan . jangan mudah percaya kepada orang . tak kira sebaik mana peribadi dan agama yang dia tunjuk kan . ya , kita perlu letak kepercayaan kita kepada seseorang, tapi ada limit , ada ukuran  nya . ya , terima kasih pada Allah kerana kembali memberi ketenangan kepada aku . sekarang aku patut fokus pada mencari kerja dan build my career . insya'Allah sampai masa , sampai jodoh nya , sesuai calon nya , langsung la nikah nanti , insya'Allah la . tak perlu terburu-buru kan . and thanks pada kawan-kawan yang sudi nasihat kan aku hari tu . appreciate that .

Banyak benda dah berubah di Malaysia . yang baik ada . yang buruk ada . semoga kehidupan aku dan orang-orang di sekeliling aku  dilindungi Allah dan diredhai Nya serta sentiasa mendapat pertolongan dari Nya , insya'Allah , amin .

WAllahua'lam .


Saturday, July 7, 2012

5 comments
Bismillah ....

I should move on now. Kita berusaha dan Allah yang menentukannya. Mungkin tak ada jodoh. Mungkin ada hikmah yang tersembunyi. Should I wait or should I seek ? herm .

Penat tak habis lagi, jetlag tak surut lagi, terus kena ke UTP..Career Fair....

WAllahua'lam .